Campingbedje: Alleen als reisbedje of ook als logeerbedje?

20 jun

De zomervakantie komt eraan dus tijd om op zoek te gaan naar een campingbedje. Dit jaar willen we op vakantie gaan en onze kleine meenemen, maar voor hem moeten we wel een apart campingbedje hebben. Daarom hebben we ons eens georiënteerd op het grote aanbod van campingbedjes, ook wel reisbedjes genoemd.

babybjorn campingbedje Campingbedje: Alleen als reisbedje of ook als logeerbedje? koelstra travelsleeper Campingbedje: Alleen als reisbedje of ook als logeerbedje?
Campingbedje van BabyBjörn (meer informatie) & Koelstra (meer informatie)

Al snel kwamen we erachter dat je campingbedjes nogal in uitvoering en prijs kunnen variëren. Je hebt de traditionele rechthoekige campingbedjes, maar tegenwoordig heb je ook modellen die je heel klein kunt inpakken en die heel snel zijn op te zetten. Zonder dat je met allerlei stokken in de weer moet. De prijzen variëren van ongeveer 39 euro tot 199 euro. Het is dus wel de moeite om je even te verdiepen in wat je wil en waarvoor je het bedje wil gaan gebruiken.

x adventure campingbedje Campingbedje: Alleen als reisbedje of ook als logeerbedje? phil teds traveller 300x238 Campingbedje: Alleen als reisbedje of ook als logeerbedje?
Campingbedje van X-Adventure (meer informatie) & Phil & Teds (meer informatie)

Wij willen het bedje gaan gebruiken voor op vakantie. Daarom willen we een bedje dat niet te zwaar is en niet teveel ruimte inneemt als het ingeklapt is. Daarnaast kun je campingbedjes ook  gebruiken als logeerbedje voor als je ergens op bezoek gaat of je kindje gaat logeren. Daarom moet het wel een wat degelijker bedje zijn en het moet makkelijk in elkaar te zetten zijn. We hebben namelijk geen zin om elke keer een heel bouwpakket in elkaar te gaan zetten.

deryan travel cot peuter luxe Campingbedje: Alleen als reisbedje of ook als logeerbedje? deryan travel cot baby luxe Campingbedje: Alleen als reisbedje of ook als logeerbedje?
Travel-Cot Peuter luxe (meer informatie) &  Travel-Cot Baby Luxe (meer informatie)

De standaard rechthoekige reisbedjes zijn verkrijgbaar van diverse merken.  Zo heb je de Koelstra Travelsleeper, X-adventure campingbedje, Phil & Teds Traveller en het Babybjörn campingbedje. Van deze merken is de Koelstra het goedkoopste (69 euro) en de Babybjörn de duurste (199 euro). Naast de merkbedjes zijn er ook zogenaamde budget reisbedjes te koop vanaf 39 euro. Wij hebben deze bekeken en de kwaliteit is ook budget, maar prima voor incidenteel gebruik.

Onze interesse gaat uit naar een campingbedje van het merk Deryan, de Deryan Travel-Cot.  In tegenstelling tot de traditionele bedjes is dit meer reistentje. Het voordeel van dit campingbedje is dat het helemaal is afgesloten door doek en vliegengaas.  Daarnaast is het ingeklapt een heel licht en compact tentje en het in en uitklappen kost slechts een paar seconde. Geen gedoe met losse onderdelen die je in elkaar moet klikken. Ideaal voor op vakantie dus!

De Deryan Travel-Cot is er zowel in een peutervariant en een babyvariant, de Deryan Travel-Cot Peuter Luxe, te gebruiken tot 3,5 / 4 jaar & Deryan Travel-Cot Baby Luxe, te gebruiken tot ongeveer 2 jaar.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter