Bloom Fresco Kinderstoel – onze ervaringen

1 mrt

De Bloom Fresco Kinderstoel is typisch zo’n stoel waar je of meteen verliefd op bent (en meteen wil kopen) of je vindt hem verschrikkelijk (en dan zul je hem nooit mooi gaan vinden).

Je kunt zeggen wat je wil, maar als je deze stoel vergelijkt met de populaire Stokke Tripp Trapp stoel dan is het een wereld van verschil! De Bloom Fresco kinderstoel heeft een zeer moderne in het oog springend ontwerp en bijbehorende uitstraling.

Bloom fresco classic kinderstoel Bloom Fresco Kinderstoel  onze ervaringen bloom baby fresco overzicht Bloom Fresco Kinderstoel  onze ervaringen Bloom fresco loft kinderstoel Bloom Fresco Kinderstoel  onze ervaringen
Bloom Fresco Chrome (meer informatie)

Dit wil echter nog niet zeggen dat deze stoel ook in de praktijk een prima stoel is. Wij hebben de mogelijkheid gehad om deze Bloom kinderstoel twee weken intensief te kunnen gebruiken (en laten gebruiken door ons zoontje) om zo onze mening en ervaringen over de Bloom Fresco te kunnen beschrijven.

Je hebt twee varianten van de Bloom Fresco, de Bloom Fresco Classic en de Bloom Fresco Loft. Wij hebben de Bloom Fresco Loft geprobeerd. Het enige verschil tussen de Fresco Classic en Fresco Loft is de hoogte van de stoel. De Bloom Loft is 15 centimeter hoger ten opzichte van de Bloom Classic. De Bloom Loft kan tot een hoogte van 1.16m worden ingesteld wat makkelijk is voor bijvoorbeeld eettafels, barretjes en kookeiland.

fresco loft ligstand babymo Bloom Fresco Kinderstoel  onze ervaringen bloom snug Bloom Fresco Kinderstoel  onze ervaringen bloom fresco met snug Bloom Fresco Kinderstoel  onze ervaringen
Bloom Fresco in ligstand (meer informatie) & Bloom i.c.m. de Snug (meer informatie)

Kort samengevat is deze kinderstoel ons prima bevallen! Zeker net zo prettig als de Tripp Trapp die we dagelijks gebruiken. De stoel is makkelijk schoon te houden net als het bijbehorende tafelblad en hij kan tegen een stootje (ons zoontje van 1 jaar i.c.m. houten blokken was geen partij).

De stoel is te gebruiken van 0 – 36 maanden (maximaal 36 kilo). De babystand i.c.m. de Bloom Snug (zachte stoelverkleiner voor de Bloom kinderstoel) hebben we niet kunnen proberen, maar het lijkt ons als baby heerlijk zacht liggen in de ligstand / babymodus. Klein puntje van kritiek zijn de wieltjes aan de onderkant. Soms werken deze niet helemaal naar behoren, maar het is niet storend. Verder is het verstellen van de hoogte even een handigheidje dat je letterlijk in de vingers moet krijgen.

Vergeleken met de Stokke Tripp Trapp is een groot voordeel van de Bloom kinderstoel dat hij hoger is en meteen al vanaf de geboorte is te gebruiken. Dit hoef je met een Tripp Trapp niet te proberen. Hierdoor kan je kleine vanaf de geboorte meteen op tafelhoogte er gezellig bij zijn en mee beleven tijdens bijvoorbeeld het eten.

7 Reacties op “Bloom Fresco Kinderstoel – onze ervaringen”

 1. Inge 22 mei 2011 at 14:40 #

  Wij hebben ook een bloom fresco stoel voor onze dochter. De stoel bevalt zeer goed. Het enige minpuntje zijn de vele randjes en ruimtes tussen de verschillende onderdelen van de stoel, hier kruipen gemakkelijk viezigheid en etensresten tussen, die vervolgens alleen met een tandenborstel te verwijderen zijn.

 2. martine 11 juni 2011 at 21:01 #

  Wij hebben ook een bloom kinderstoel maar we raden het niemand aan om er 1 te kopen.
  Na 2 jaar gebruikt te hebben brak de voetensteun af, wat wij als zeer onveilig ervaren.
  Want stel je voor dat dit gebeurt was terwijl onze zoon in de stoel klimt.
  En we zijn niet de enige bij wie dit gebeurt is we kunnen nog 2 mensen waarbij dit is gebeurd.

 3. Dorinda 22 juni 2011 at 11:00 #

  Wij hebben de stoel direct gekocht toen hij uit kwam omdat we hem zo mooi en praktisch vonden. Niks was minder waar. De stoel is lomp (door de grote voet) hij is niet handig te verplaatsen ook al zitten er aan 1 kant wieltjes onder hij weegt lood. Als je hem op 1 plek kan laten staan is hij prima te gebruiken. Het stoeltje zelf is wel erg handig omdat je hem zo goed kan verstellen in verschillende standen. Voor baby is hij inderdaad goed te gebruiken ook. Wij hebben hem weer verkocht en een fisherprice stoeltje die inklapbaar is gekocht want dat heen en weer tillen is geen doen.
  (dit is ook de mening van een buurvrouw die hem ook direct gekocht had en hem nu ook liever kwijt dan rijk is)

  • Kim 5 juli 2011 at 16:24 #

   Wij hebben hem gekregen van mn vriendin, omdat ik hem zo mooi vondt maar te duur, anders had ik hem niet gekocht.

   Maar moet zeggen vond hem te hard voor mn zoontje als baby in te leggen denk dat zonder de snug (die er toen nog niet was) hij veel te hard is.

   Verder is het niet echt wat je verwacht van een zo dure stoel niet echt veilig want mn zoontje die heeft de tafel omhoog weten duwen en zat vervolgens met zn vingertje tussen de scharnier van tafeltje en het tafeltje staat ook scheef hij is ook vrij hard wat niet ideaal is als je net bent bevallen en hem ergens naar toe wilt schuiven.

   Maar verder is de design super mooi.
   Mis toch maar de stoel met een kinder veiligheid en comfortabel expert moeten maken.

 4. mjhc 12 december 2011 at 16:03 #

  echt een super stoel heb hem meteen aangeschaft toen hij uitkwam

  de snugger was er toen ook al en de kleine lag er heerlijk in

  hij is wat zwaarder maar dat is juist ideaal als je al kinderen of een grote hod hebt.
  Is makkelijk te verplaatsen mits je zorgt dat de wieltjes van jeaf staan bij het rijden

  Mijn kindje is inmiddels 2 en we gebruiken hem nog steeds elke dag met veel plezier. Nog geen dingen die gescheurd of afgebroeken zijn. Ook bij niemand die wij kennen.

  Een nadeel is wel idd al die randjes en dan het grote eetblad een beetje schuin hangt

 5. mjhc 16 mei 2012 at 13:22 #

  `we vinden het zo’n fijne stoel dat we nu zelfs een tweede aanschaffen

  • Joris 16 mei 2012 at 21:08 #

   Dan bevalt hij zeker goed!

   Groetjes Irene & Joris

Laat een reactie achter