Bloom Fresco Kinderstoel – onze ervaringen

1 mrt

De Bloom Fresco Kinderstoel is typisch zo’n stoel waar je of meteen verliefd op bent (en meteen wil kopen) of je vindt hem verschrikkelijk (en dan zul je hem nooit mooi gaan vinden).

Je kunt zeggen wat je wil, maar als je deze stoel vergelijkt met de populaire Stokke Tripp Trapp stoel dan is het een wereld van verschil! De Bloom Fresco kinderstoel heeft een zeer moderne in het oog springend ontwerp en bijbehorende uitstraling.

Bloom fresco classic kinderstoel Bloom Fresco Kinderstoel   onze ervaringen bloom baby fresco overzicht Bloom Fresco Kinderstoel   onze ervaringen Bloom fresco loft kinderstoel Bloom Fresco Kinderstoel   onze ervaringen
Bloom Fresco Chrome (meer informatie)

Dit wil echter nog niet zeggen dat deze stoel ook in de praktijk een prima stoel is. Wij hebben de mogelijkheid gehad om deze Bloom kinderstoel twee weken intensief te kunnen gebruiken (en laten gebruiken door ons zoontje) om zo onze mening en ervaringen over de Bloom Fresco te kunnen beschrijven.

Je hebt twee varianten van de Bloom Fresco, de Bloom Fresco Classic en de Bloom Fresco Loft. Wij hebben de Bloom Fresco Loft geprobeerd. Het enige verschil tussen de Fresco Classic en Fresco Loft is de hoogte van de stoel. De Bloom Loft is 15 centimeter hoger ten opzichte van de Bloom Classic. De Bloom Loft kan tot een hoogte van 1.16m worden ingesteld wat makkelijk is voor bijvoorbeeld eettafels, barretjes en kookeiland.

fresco loft ligstand babymo Bloom Fresco Kinderstoel   onze ervaringen bloom snug Bloom Fresco Kinderstoel   onze ervaringen bloom fresco met snug Bloom Fresco Kinderstoel   onze ervaringen
Bloom Fresco in ligstand (meer informatie) & Bloom i.c.m. de Snug (meer informatie)

Kort samengevat is deze kinderstoel ons prima bevallen! Zeker net zo prettig als de Tripp Trapp die we dagelijks gebruiken. De stoel is makkelijk schoon te houden net als het bijbehorende tafelblad en hij kan tegen een stootje (ons zoontje van 1 jaar i.c.m. houten blokken was geen partij).

De stoel is te gebruiken van 0 – 36 maanden (maximaal 36 kilo). De babystand i.c.m. de Bloom Snug (zachte stoelverkleiner voor de Bloom kinderstoel) hebben we niet kunnen proberen, maar het lijkt ons als baby heerlijk zacht liggen in de ligstand / babymodus. Klein puntje van kritiek zijn de wieltjes aan de onderkant. Soms werken deze niet helemaal naar behoren, maar het is niet storend. Verder is het verstellen van de hoogte even een handigheidje dat je letterlijk in de vingers moet krijgen.

Vergeleken met de Stokke Tripp Trapp is een groot voordeel van de Bloom kinderstoel dat hij hoger is en meteen al vanaf de geboorte is te gebruiken. Dit hoef je met een Tripp Trapp niet te proberen. Hierdoor kan je kleine vanaf de geboorte meteen op tafelhoogte er gezellig bij zijn en mee beleven tijdens bijvoorbeeld het eten.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter